Údajně je prý nejčastější lež na prvním rande „Mezi mé koníčky patří horská turistika.“ Ono, když totiž na nějakou horskou turistiku dojde, tak se ta lež dá jakž takž zakamuflovat. A na druhého to působí atraktivně. 

Není žádnou novinkou, že instagramové účty lidí, kteří umí dělat fotky a videa z horských destinací, jsou velmi populární a mají často i statisíce sledovatelů. Lidé tak chtějí jít do přírody a mít podobné fotky. Je to nádherné, společensky velmi přitažlivé, zřejmě i zdravé.

 

A hlavně ty fotky! Ty se na sítě dávají samy.

Nejen s instagramovou popularitou tak stoupá zájem o přírodní destinace. Hodně tomu pomohla i covidová doba. A když už se jede do přírody, je třeba se někde ubytovat. A čím zajímavější ubytko, tím lépe! 

Klasické hostely budou pořád žádané pro svou nízkou cenu, ale dražší hotely mají poměrně nečekanou konkurenci. Jsou to stany, maringotky a tiny housy.

 

Vítejte ve světě Glampingu! 

Pojďme si říct co to vůbec je ten Glamping. Je to spojení dvou anglických slov – glamour camping, ve volném překladu jako luxusní kempování. 

Představte si to nejlepší ze snového hotelu a to nejlepší z noci pod stanem. To vám dá dohromady Glamping. Když se někde ubytuji, očekávám, že pro mě bude vše nachystané, že budu mít čas na relax, že si užiju luxus. Ale taky mám rád klid, přírodu, čerstvý vzduch. 

To vše Glamping nabízí. 

Přidaná hodnota glampingu je často i digitální detox, trvalá udržitelnost, energetická soběstačnost nebo prvek dobrodružství. 

 

Druhý pohled – pohled majitelů alternativních staveb

Většinou je alternativní stavba spojena s bydlením za nižší cenu. Ale! 

❓Víte proč je super výhodné si alternativní bydlení pořídit? 

❓Proč investovat do alternativních staveb? 

✅ Protože to zkrátka dává smysl nejen jako nižší vklad do bydlení, ale potenciálně taky jako aktivum, které vám může generovat zisk a peníze. 

❓Stavíte dům?

❓Můžete dva, tři roky bydlet v tiny house? Kontejneru? Jurtě? Maringotce? 

✅ Ušetříte hodně peněz za nájmy, budete ve svém a až dostavíte svou stavbu, můžete svou předchozí alternativní stavbu použít k turismu a mít tak finanční příjem, který vám alespoň částečně pokryje hypotéku, zvýší příjem, zajistí finanční aktivum. 

 

 

Alternativní stavby jako zajímavá investice 

Čím dál častěji se s námi baví i finančně zajištění lidé a ptají se na alternativní stavby. Chtějí do toho investovat a nechat si generovat ještě více financí. 

Je to prostě zajímavá investice. A hlavně, kdykoliv se to dá prodat, protože v dnešní době Glampingu přibývá a alternativní stavby se dají prodat snáz, než kdy dřív. A to má bohužel na svědomí i růst cen. 

Kromě klasických maringotek, jurt, Tiny house, houseboatů se často dělají i treehousy, různé kopule nebo nejzvláštnější stavby. 

My sami jsme se s Glampingem poprvé setkali v Jižní Americe. Cascada de las animas v Chilských Andách se pro nás stalo půlročním útočištěm a dokonce jsme se podíleli na stavbě kopulovitých dómů, do kterých se ve velkém sjížděli movití chilané. Nebylo výjimkou, že vedle kopule přistával vrtulník, kterým se pak létalo na lyžování do hor. Podívejte se fotky a udělejte si sami představu.

 

 

Popularita alternativních staveb dál roste

Alternativní stavby tak mají vícero využití a jejich popularita dál roste. 

Mrkněte se na portály k hledání ubytování. Vždyť např. Airbnb má vyloženě kolonku „maringotky“ nebo „tiny housy“ a další.  

Trend je daný. 

Buď nastoupíme nebo ne.

 

 

Zajímá vás jak na Alternativní stavby?

Od toho jsem tu já.

Sledujte mě a nebo mi napište.

Ráda vám poradím.